Basisfaciliteiten studentbedrijf

Doordat stichting jonge honden alleen de basisfaciliteiten biedt, blijft een onderwijsinstelling eigenaar van haar eigen onderwijsprogramma.

KvK/BTW

Studentbedrijven gebruiken het btw- en kvk-nummer van de Stichting en doen bij liquidatie hun belastingaangifte richting de stichting.

Bankrekening

Studentbedrijven krijgen een Rabobank-rekening in bruikleen van de stichting.

Aandelen (optioneel)

Studentbedrijven krijgen een aandelenpakket van de Stichting welke zij kunnen uitgeven.

Verzekering

De studentbedrijven kunnen in een veilige omgeving ondernemen. De Stichting dekt de risico’s af op het gebied van aansprakelijkheid, rechtsbijstand. (welke verzekering)

Aansprakelijkheid

Aansprakelijkheid is gedekt voor producten en diensten m.b.t. handel in Europa.

Rechtsbijstand

Rechtsbijstand bij geschillen over productaansprakelijkheid zijn gedekt in de Benelux en Duitsland.

Glasheldere randvoorwaarden producten / diensten

Uitgezonderde producten / diensten

• geen levende have

• geen gevaarlijke of illegale producten

• geen geneesmiddelen

• geen medische apparatuur

• geen veevoeder

CE Keurmerk

Bij import dient een CE keurmerk aanwezig te zijn. Zonder keurmerk is het product niet verzekerd.

Transparantie

Stichting Jonge Honden is een transparante organisatie, die zorgt voor een heldere afhandeling richting de bank, belastingdienst en verzekeraar.

Ontzorgen

Door het faciliteren van de basics voor een bedrijf, hoeven de studenten zich alleen nog maar zorgen te maken over hun eigen concepten en studiepunten.

Vrijheid in didactiek

Stichting Jonge Honden schrijft geen verplicht te volgen programma voor. Hierdoor heeft de onderwijsinstelling alle vrijheid in het inbouwen in een eigen programma.